Pisicutzu
CutzuRase de Cutzu

7 rase de câini care nu prea latră

În cazul în care vrei să-ți iei un câine, iar primul criteriu avut în vedere este să fie cât mai… silențios, am pregătit în cele ce urmează o listă cu 7 rase de câini care nu prea latră. Desigur, câinii zgomotoși, care latră puternic, au avantajele lor, în special în cazul în care stai la casă și vrei un „sistem de alarmă” natural, care să pună hoții pe fugă. Dar dacă locuiești în apartament, un câine jucăuș și mai deloc lătrător, e o opțiune mai bună, care te scutește de scandalurile cu vecinii mofluzi care nu au chef de gălăgie. Pentru că, să recunoaștem, unii patrupezi ar fi în stare să latre continuu.

Cavalier King Charles

king charles
Foto: Steshka Willems

Există un motiv pentru care Charlotte, din Sex and the City, avea un cățel din această rasă. Caracteristicile ei o fac alegerea perfectă pentru cineva care locuiește în oraș: King Charles-ii sunt tăcuți, liniștiți și foarte simpatici. În același timp, nu sunt niște câini leneși, ba chiar sunt surprinzători de atletici. Le plac plimbările lungi, le place să alerge, iar unii dintre ei chiar dovedesc a avea calități pentru vânătoare. Pe de altă parte, nu sunt nici peste măsură de energici, adaptându-se la stilul de viață al stăpânului.

Buldogul francez

bulldog francez
Foto: Carlos Santos

Un alt micuț fericit că locuiește într-un apartament. Buldogii francezi nu au nevoie de prea multă mișcare, în afară de plimbarea zilnică pentru a-și face nevoile. Natura lor jucăușă nu se manifestă prin lătrat, ci mai degrabă prin a-și arăta afecțiunea. Acești câini sunt foarte ușor de dresat, fapt care-i transformă într-o opțiune excelentă pentru cei care nu au mai avut animale de companie. Sunt prietenoși cu aproape oricine, fiind niște foarte buni câini de familie.

CITEȘTE ȘI
Cât timp poți lăsa câinele singur acasă?

Basenji

basenji
Foto: Canva Photos

Basenji e cunoscut drept „câinele care nu latră”, dar asta nu înseamnă că rasa este complet mută. Când se decid să „vorbească”, acești ogari scot sunete ciudate, care seamănă foarte bine cu iodlerele. De asemenea, basenji vin la pachet cu o serie de avantaje și dezavantaje: sunt câini incredibil de prietenoși, deci nu trebuie să te temi că ai putea avea conflicte cu ei, și sunt o rasă foarte bună pentru apartament. Pe de altă parte, sunt foarte greu de dresat, iar exemplarele sunt foarte rare, existând lungi liste de așteptare la crescători.

Shiba Inu

Shiba Inu
Foto: Canva Photos

Shiba sunt foarte prezenți în meme-urile cu câini, dar, altfel, nu sunt deloc gălăgioși. Sunt o rasă calmă, care nu deschide prea mult gura, în afara momentelor în care fac un sunet specific, devenit celebru, care seamănă cu cele scoase de pisici atunci când miaună. Nu sunt câini ușor de dresat, dar îndată ce ai reușit, te vei înțelege foarte ușor cu ei. Nu au nicio problemă să rămână singuri în apartament, așa că reprezintă o opțiune bună pentru orășeni.

Ciobănescul australian

ciobanesc australian
Foto: Canva Photos

Activ și deschis, ciobănescul australian e o rasă pe care o întâlnim mai mult în State (deși ea e originară din… Țara Bascilor, Spania). Câini de pază pentru turme, își vor atenționa stăpânii atunci când e cazul, dar nu sunt în stare să latre pe nepusă masă. Ciobăneștii australieni sunt câini sensibili, care urăsc singurătatea și care au nevoie de mult spațiu, prin urmare nu sunt recomandați pentru apartamente. Dacă ai timp și spațiu pentru ei, vei vedea rapid că sunt ușor de dresat și sunt, în același timp, foarte afectuoși.

CITEȘTE ȘI
Hăinuțe și pelerine de ploaie pentru câini

Setterul irlandez

Irish Setter
Foto: Iakov Filimonov

Setterii sunt câini de vânătoare, nu de pază, așa că vocalizele lor nu sunt atât de intense. Frumoșii roșcăței debordează de energie, prin urmare trebuie să-și petreacă mult timp în natură, neîncadrându-se în categoria pe care o numim „câini de apartament”. În același timp,  sunt ușor de dresat și sunt prietenoși cu copiii.

Borzoi

borzoi
Foto: Canva Photos

Borzoiul e un câine ce poate fi descris drept „tăcut și cu comportament de pisică”. Dar în momentul în care l-ai scos din casă și a luat-o la fugă, borzoiul poate atinge viteze de 50 km/h. Nu o face, însă, foarte des, fiindcă e un câine cu energie redusă, care preferă să lenevească toată ziua. Nu-i place nici să fie singur, așa că nu se va simți confortabil dacă se vede în postura de a fi lăsat de izbeliște în apartament.

Citește și: De ce-și înclină câinele capul când te privește?

Related posts

Hăinuțe și pelerine de ploaie pentru câini

PisiCutzu

Comportamente ciudate ale câinilor și explicațiile acestora

PisiCutzu

Vreau să-mi iau câine. Ce trebuie să știu?

PisiCutzu

Leave a Comment