Pisicutzu
Nutriție PisiPisiSănătate Pisi

Beneficiile mâncării proaspete pentru pisici

Alimentația animalelor noastre de companie este o latură a unui stil de viață sănătos pe care trebuie să-l controlăm cât se poate de bine. De aceea, nu e de mirare că ne scăldăm zilnic într-un ocean de opțiuni din care, deseori, nu știm ce să alegem. Din ce în ce mai multe studii în legătură cu alimentația pisicilor confirmă faptul că mâncarea proaspătă e o variantă mult mai bună pentru ele decât cea uscată. Desigur, ea vine la pachet cu un plus de stres pentru proprietarul pisicii, dar, una peste alta, efortul va fi răsplătit.

Beneficiile mâncării proaspete pentru pisici

Probabil te întrebi care sunt beneficiile mâncării proaspete? Ei bine, există câteva aspecte în care aceasta joacă un rol esențial:

Pentru hidratare

Unul dintre cele mai importante motive pentru care pisiciile beneficiază din plin de mâncarea proaspătă în comparație cu cea uscată este că aceasta le oferă un supliment de hidratare. Unele pisici, în special motanii, dezvoltă riscul apariției blocajelor tractului urinar și a problemelor renale în cazul în care se mențin deshidratați pe perioade îndelungate. Mâncarea proaspătă rezolvă într-o oarecare măsură acest aspect, pisica reglându-și astfel nivelul de hidratare.

Pentru diversificare

carne pisica
Foto: Alexei Filatov

Pisica descinde diintr-o specie de „vânători”. În sălbăticie, aceștia mănâncă ceea ce reușesc să prindă sau să găsească. Într-o zi masa poate fi o pasăre, în altă zi o șopârlă sau un șoarece etc. Aceste instincte nu s-au pierdut la pisicile domestice, care uneori se pot plictisi să mănânce același tip de mâncare în fiecare zi. De aceea, pisicile adoră un pic de varietate în alimentație, iar introducerea unor alimente proaspete în meniu le va fi pe plac.

CITEȘTE ȘI
Cum să menții sănătoasă și fericită pisica în vârstă

Pentru răsfăț

king cat
Foto: iridi

Oricât de mult le-am iubi, vine o zi în care prietena ta păroasă te va exaspera cu mofturile pe care le face. Mâncarea proaspătă e recomandată de către veterinari deoarece e bogată în proteine – un nutrient absolut necesar pentru micuța ta carnivoră. Iar proteinele sunt mult mai agreate de către pisicile mofturoase, în raport cu mâncarea uscată. Mâncarea proaspătă pur și simplu reproduce dieta naturală a pisicii, în vreme ce cealaltă opțiune e doar o variantă „artificială”.

Pentru sănătatea generală

Posesorii de pisici aleg deseori alimentația proaspătă deoarece e mai scăzută în carbohidrați decât cea uscată. Pisicile, precum alte carnivore, nu au nevoie de carbohidrați în alimentație. În unele cazuri, un consum exagerat de carbohidrați sporește riscul apariției problemelor de sănătate – obezitate și diabet. Dacă pisica se află în pragul acestor boli, sau dacă deja le are, mâncarea proaspătă este o necesitate, deoarece îi va oferi nutrienții esențiali pentru o sănătate mai bună. Oricum, înainte de a interveni cu schimbări radicale în alimentația pisicii, e bine să te consulți cu medicul veterinar.

Citește și: Cum au fost domesticite pisicile

Related posts

7 lucruri pe care pisicile le detestă

PisiCutzu

Cum să ai grijă de sănătatea ochilor pisicii tale

PisiCutzu

Cum să menții sănătoasă și fericită pisica în vârstă

PisiCutzu

Leave a Comment