Pisicutzu
Lifestyle Cutzu

Cu câinele în concediu: cum găsești cele mai bune hoteluri pentru animalul de companie

Dacă îți tratezi animalul de companie ca pe un membru al familiei, atunci el trebuie să facă parte și din planurile tale de vacanță. Nu ai de ce și nu trebuie să îl lași să aștepte acasă (sau cine știe pe unde), în timp ce restul familiei pleacă să se distreze. Trebuie doar să găsești o variantă care să răspundă cât mai bine nevoilor tale, dar și alor lui. Dar, cum identifici cea mai bună cazare pentru tine și, automat, pentru câinele tău?

Vei găsi multe locații care pretind că acomodează animale de companie. Dar, nu le poți crede pe cuvânt, pentru că fiecare dintre ele poate avea diferite reguli sau standarde de confort pentru el.  

În cele ce urmează, îți oferim un ghid care să te ajute să indentifici cele mai bune cazări care primesc animale de companie, ca să te poți bucura de o vacanță fără griji, alături de prietenul tău blănos.  

Alege o proprietate care să ofere esențialul pentru animalul tău de companie

vacanta cu caine
Foto: Juan_Algar

Pături, așternut, mâncare, hăinuțe – călătoria alături de un câine presupune multe bagaje, mai ales iarna. Se poate întâmpla ca bagajul patrupedului să fie mai greu decât al tău. Deci, hotelul pe care îl alegi trebuie să îți poată oferi un pachet de bun venit pentru animalul de companie, care să includă câteva lucruri esențiale, cum ar fi jucării, castroane, recompense. Poți întreba despre un astfel de pachet de la început, astfel încât să știi dacă îl împachetezi tu sau te așteaptă la sosire.  

Întreabă despre recompense

Întreabă înotdeauna despre recompense. Hotelurile cu adevărat primitoare trebuie să aibă întotdeauna recompense și boluri cu apă pregătite. Dacă vizitezi un pub sau un hotel, verifică dacă au meniuri speciale pentru câini.

Verifică recenziile

În căutarea cazării ideale pentru tine și câinele tău, citește recenziile disponibile online sau întreabă pe cineva care a fost cazat în trecut acolo. O cazare decentă poate costa puțin mai mult, însă este o investiție care face toți banii.

Cât de accesibile sunt diferite zone

caine restaurant
Foto: Okssi68

Multe hoteluri permit accesul câinilor în zona de bar și recepție, dar nu și în restaurant. Unele unități de cazare nu permit câinilor accesul la etaj și pun porți de siguranță în dreptul scărilor, altele nu sunt de acord ca patrupedul să intre în dormitor sau să stea pe mobilier. Înainte de a face rezervarea, întreabă unde este permis accesul câinelui.  Dacă dorești ca patrupedul să te acompanieze în restaurant, întreabă dacă acest lucru este posibil.

Nu uita de mersul la toaletă

Dacă locația aleasă are grădină, câinele tău se va simți în largul său. Ar fi și mai bine dacă ar exista o zonă împrejmuită. Fie că vorbim despre o grădină mică sau despre hectare întregi de teren de explorat, orice spațiu deschis este un bonus. Camerele de la parter ar trebui să aibă acces la toalete. Nu ți-ai dori să urci în cameră de fiecare dată când tu sau câinele tău aveți nevoie.  

Atenție la costuri suplimentare

hotel caine
Foto: Prystai

Anumite hoteluri percep taxe suplimentare pentru a face curățenie după animalele de companie. Alte pot avea costuri suplimentare pentru cazarea pe noapte a patrupedului. Cazarea pe care ți-o dorești cu adevărat pentru câinele tău va percepe costuri minime sau nu le va percepe deloc. Întreabă despre aceste costuri și încearcă să le negociezi.

Găsește atracții până la care poți merge pe jos

Plimbarea este o parte importantă a rutinei oricărui câine. Lipsa acesteia îl poate face pe patrupedul tău letargic sau morocănos. Deci, înainte să faci o rezervare, asigură-te că sunt suficiente atracții prin împrejurimi unde îl poți plimba. Anumite locații de vacanță îți vor oferi informații despre parcurile pentru câini din vecinătate.

Colegi de joacă la locație

cu caine la hotel
Foto: Juan_Algar

Câinele tău ar fi mult mai fericit dacă ar avea și alți câini prin preajmă. Multe cazări au deja proprii lor câini, care pot fi o companie plăcută pentru patruped. Este ideal pentru prietenul tău blănos să aibă colegi de joacă în vacanță.

Numărul de câini permis

Dacă ai mai mulți câini, verifică la cazare câte animale de companie au voie în cameră. Anumite cazări permit accesul numai pentru câini de talie mică, altele acceptă orice fel de rasă. Dacă hotelul se prezintă ca fiind unul potrivit pentru câini, faptul că acceptă orice rasă și orice talie este un semn bun. Totuși, este bine să întrebi înainte să rezervi.

Podele care nu se murdăresc ușor

Câinilor le place să se joace în nisip și să se murdărească. Dacă te întorci din grădină sau de la plajă, labuțele murdare nu vor potrivi cu o mochetă deschisă la culoare. Pentru a evita o astfel de situație, întreabă cu ce sunt acoperite podelele și dacă sunt ușor de curățat.  

Sfaturile de mai sus te vor ajuta să găsești cea mai buna variantă pentru o vacanță alături de prietenul patruped. Asigură-te că afli din timp toate regulile proprietății alese.  

Citește și: 10 lucruri pe care trebuie să le știe câinele tău înainte să împlinească un an

Related posts

Cum să liniștești câinele în perioada de Sărbători, când afară sunt petarde și artificii

PisiCutzu

Vreau să-mi iau câine. Ce trebuie să știu?

PisiCutzu

Comportamente ciudate ale câinilor și explicațiile acestora

PisiCutzu

Leave a Comment