Pisicutzu
Lifestyle PisiPisi

Cum să înțelegi modul în care comunică pisica ta

În calitate de proprietar de animale de companie, este important să înțelegi modul unic de comunicare și „vocalizele” pisicii tale. Pisicile au propriul lor limbaj și pot transmite o serie de emoții și mesaje prin vocalizările, limbajul corpului și comportamentul lor. Atâta vreme cât înțelegi ceea ce încearcă să-ți transmită pisica ta, poți crea cu ea o legătură mai puternică și îi poți oferi o viață mai împlinită și mai fericită.

Vocalizările pisicii

Cum să înțelegi modul în care comunică pisica

Una dintre cele mai importante modalități de comunicare a pisicilor este prin vocalize. Sau, în termeni generali, prin mieunături. Pisicile pot emite o varietate de sunete, fiecare cu o semnificație și un scop diferit. Iată câteva dintre cele mai comune vocalize ale pisicilor și semnificația acestora:

Mieunatul

Mieunatul este cea mai comună vocalizare făcută de pisici. Ele miaună pentru a comunica cu stăpânii lor, pentru a atrage atenția sau pentru a-și exprima foamea sau disconfortul. Tonul, decibelii și frecvența unui mieunat pot transmite diferite semnale, așa că este important să acorzi atenție contextului în care pisica ta miaună.

Toarcerea

toarcere Cum să înțelegi modul în care comunică pisica

Toarcerea este o altă vocalizare comună și pozitivă pe care o fac pisicile atunci când se simt mulțumite și relaxate. Toarcerea poate fi o modalitate prin care pisicile aleg să comunice cu stăpânii lor, creând o legătură cu aceștia. Toarcerea poate apărea și atunci când o pisică are dureri, așa că este acordă atenție și acestui mod de manifestare a pisicii, urmărindu-i starea de spirit din momentul respectiv.

Șuieratul

Șuieratul este o vocalizare defensivă pe care pisicile o fac atunci când se simt amenințate sau speriate. Șuieratul este un semnal de avertizare pentru alte pisici, dar și pentru oameni să se îndepărteze și este un semn că pisica se simte inconfortabil sau în pericol.

CITEȘTE ȘI
Rase de pisici care se comportă precum câinii

Mârâitul

Cum să înțelegi modul în care comunică pisica

Mârâitul este o vocalizare mai profundă și mai agresivă pe care pisicile o fac atunci când se simt amenințate sau vor să se protejeze. Mârâitul poate fi un semn că pisica simte o amenințare teritorială sau că nu este mulțumită de o situație.

Urletul

Urletul este o vocalizare puternică și prelungită pe care pisicile o abordează atunci când sunt în dificultate sau încearcă să comunice în mod disperat cu stăpânii lor. Urletul poate fi un semn de durere, foame sau disconfort, așa că este important să verifici și alte semnale și comportamente ale pisicii tale.

Limbajul corpului pisicii

În plus față de vocalize, pisicile comunică și prin limbajul lor corporal. Perceperea limbajului corporal al pisicii te poate ajuta să înțelegi cum se simte și ce încearcă să comunice. Iată câteva dintre cele mai comune indicii ale limbajului corporal al pisicilor:

Poziția cozii

Cum să înțelegi modul în care comunică pisica

Poziția cozii unei pisici poate comunica multe despre cum se simte. O coadă erectă, purtată cu mândrie poate indica entuziasm sau agresivitate, în timp ce o coadă mai moale, joasă, poate indica teamă sau nesiguranță.

Urechile

Urechile pisicilor pot comunica, de asemenea, starea lor de spirit din momentul respectiv Urechile care îndreptate în sus, alerte, indică faptul că pisica este atentă și este interesată de ceea ce se întâmplă în jurul ei. Urechile lipite de cap pot indica teamă sau agresivitate.

Ochii

Ochii unei pisici pot fi un indicator foarte important al dispoziției și stării de spirit a acesteia. Pupilele largi și dilatate pot indica teamă sau emoție, în timp ce pupilele înguste duc către ideea unei stări de relaxare.

CITEȘTE ȘI
Cum să recunoști și să tratezi anxietatea la pisici

Mustățile

Mustățile pisicilor sunt foarte sensibile, ajutându-le să se deplaseze și să înțeleagă mai bine mediul înconjurător. Mustățile îndreptate în față pot indica faptul că pisica este interesată și atentă, în timp ce mustățile care sunt trase în spate pot indica teamă sau agresivitate.

Alte lucruri interesante despre cum comunică pisicile

Pisicile au un set unic de corzi vocale care le permite să producă o varietate de sunete, inclusiv mieunatul, toarcerea, mârâitul și șuieratul.

S-a demonstrat că sunetul toarcerii unei pisici are efecte terapeutice atât asupra pisicilor, cât și asupra oamenilor, reducând stresul și generând o stare de profundă relaxare.

Pisicuțele au un mieunat unic, pe care îl folosesc pentru a atrage atenția mamelor lor, dar și pentru a comunica cu oamenii.

Cum să înțelegi modul în care comunică pisica

Unele pisici produc sunete asemănătoare cu ciripitul, o vocalizare unică folosită în comunicarea cu stăpânii, care este adesea însoțită de o poziție jucăușă a corpului.

Unele rase de pisici, cum ar fi siamezele și bengalezele, sunt cunoscute pentru natura lor vocală și pot miauna mai des decât alte rase. Pe de altă parte, cele mai tăcute rase de pisici sunt Scottish fold, Russian Blue și British shorthair.

Tonul, volumul și frecvența mieunatului unei pisici pot varia în funcție de starea de spirit și de situație, iar dacă înveți să interpretezi aceste variații, vei putea înțelege mai bine nevoile și emoțiile pisicii tale.

Concluzie

În concluzie, înțelegerea comunicării și vocalizărilor pisicii este o obligație importantă pentru orice proprietar responsabil de animale de companie. Învățând interpretarea diferitele sunete și gesturi pe care le face pisica ta, poți înțelege mai bine ce necesități are, ce încearcă să comunice și cum se simte. Fie că este vorba de un mieunat, o toarcere, un șuierat sau un mârâit, fiecare sunet și gest al pisicii reprezintă o ocazie de a o înțelege mai bine și de a întări legătura dintre voi. Cu puțină răbdare și observație, poți deveni un expert în decodarea limbajului unic al pisicii, lucru care o va ajuta atât pe ea, cât și pe tine.

CITEȘTE ȘI
Cum să menții sănătoasă și fericită pisica în vârstă

Foto: Canva Photos

Citește și: 12 curiozități despre pisici

Related posts

Cât de des se face baie unei pisici

PisiCutzu

Cum să te comporți cu o pisică agresivă

PisiCutzu

12 curiozități despre pisici

PisiCutzu

Leave a Comment