Pisicutzu
Cutzu Dresaj Cutzu Lifestyle Cutzu

Cum să găsești dresorul potrivit pentru câinele tău

Câinele tău are nevoie de un dresor – e un lucru normal și vrei să-l găsești pe cel mai bun. Din păcate, nu e recomandabil să intri pe internet și să-l alegi pe primul care-ți sare-n ochi. Pentru a-ți ușura căutarea dresorului ideal, am întocmit o listă cu cinci aspecte-cheie pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când cauți un posibil antrenor al prietenului tău patruped.

1 Stabilește ce tip de dresaj te interesează

Care sunt scopurile dresajului? Vrei ca animalul tău de companie să învețe comenzile de bază, să capete noi aptitudini sau, poate, să își suprime un comportament negativ? Răspunsul la această întrebare reprezintă un bun început în căutarea dresorului potrivit pentru câinele tău. Dresorii se specializează adeseori în diferite tipuri de dresaj, așadar, pentru cel mai eficient rezultat, trebuie să-l găsești pe cel care se potrivește cel mai bine obiectivelor stabilite.

2 Află informații cu privire la calificările dresorului

dresor
Foto: Arman Zhenikeyev

Dresarea animalelor face parte dintr-o industrie nereglementată, ceea ce înseamnă că oricine poate intra pe piață. Cu atât mai mult devine importantă realizarea unei documentări înainte de a alege dresorul. Întreabă-l în prealabil despre experiența anterioară în dresaj și despre posibile acreditări în domeniu. Instruirea lui a fost una formală, a avut o ucenicie alături de cineva competent sau a învățat pe cont propriu? O formă de instruire nu este neapărat mai bună decât cealaltă, dar ai fi mai liniștit angajând o persoană care a avut parte de o pregătire formală comparativ cu un dresor autodidact. Și, cel mai important lucru, aruncă o privire peste recomandările și recenziile foștilor clienți, în caz că acestea există pe net.

3 Întreabă-l dacă își continuă studiile

Ca oricare altă profesie, dresajul suferă schimbări și evoluează odată cu trecerea timpului. Pentru a rămâne la curent cu ultimele tehnici și tendințe, dresorii pot participa la evenimente de profil sau pot lua parte la diverse cursuri. Entuziasmul pentru continuarea studiilor și aplicarea noilor abordări în domeniul dresajului arată devotamentul său în a oferi cele mai bune servicii clienților.

4 Informează-te în legătură cu mediul în care se va desfașura dresajul

dresor
Foto: SSokolov

În funcție de scopurile dresajului, câinelui tău îi poate fi favorabil un anumit mediu. Dresorii oferă de obicei posibilitatea de a alege între lecțiile private sau în grup, dar acesta este un aspect pe care trebuie să îl cunoști înainte de a lua o decizie. Învațarea comenzilor de bază se face mai ușor în grup, însă dacă ai de-a face cu un temperament ceva mai problematic, este nevoie de mai multă atenție și de o strategie de dresaj.

5 Solicită asistarea și observarea unei lecții

Dacă vrei să vezi un antrenor în acțiune înainte de a lua o decizie, roagă-l să asiști la o lecție. Îndelungatele documentări și discuții cu dresorul nu se compară cu ideea de a-l vedea propriu zis în acțiune. După ce faci asta, ar trebui să-ți fie mai ușor să decizi dacă el este cel potrivit. Cu cât pui mai multe întrebări și cu cât te documentezi mai mult, cu atât mai mari sunt șansele să găsești dresorul perfect. Dacă ai adresat toate întrebările pe care le aveai în minte, dar tot nu simți că ar fi o bună alegere pentru câinele tău, nu trebuie să te descurajezi – măcar ai căpătat experiență pentru căutările ulterioare.

În cele din urmă, dacă te chinui în continuare să găsești dresor, medicul veterinar este o variantă bună, fiindcă, de regulă acesta ar trebui să cunoască anumiți dresori pe care să-i recomande.

Citește și: Comportamente ciudate ale câinilor și explicațiile acestora

Related posts

De ce obișnuiesc câinii să lingă oamenii

PisiCutzu

Comportamente ciudate ale câinilor și explicațiile acestora

PisiCutzu

De ce-și înclină câinele capul când te privește?

PisiCutzu

Leave a Comment