Pisicutzu
Pisi Rase de Pisi

Cele mai frumoase rase de pisici albe

Dacă iubești pisicile, le iubești necondiționat, fără a ține cont de rasă și culoare. Dar… oameni suntem: atunci când vrem una acasă, de multe ori e posibil să o vrem de o anumită rasă și de o anumită culoare. Așa se face că unele persoane își doresc cu orice preț o pisică albă și adoptă una în consecință. Pisicile albe se întâlnesc într-o varietate mare de rase. Și chiar dacă există o oarecare legătură între culoarea albă a blănii și riscul de a fi surde, pisicile albe au fost și sunt la mare căutare.

Sunt rase de pisici albe cu blana lungă sau scurtă, moale sau mătăsoasă. De asemenea, pisicile albe, de rasă, pot avea ochi de diverse culori – verzi, albaștri sau galbeni. Există inclusiv cazuri de pisici cu ochi de culori diferite.

Pisicile albe pot suferi de surzenie genetică, parțială sau totală

pisoi alb
Foto: David Tavio

În orice caz, înainte de a prezenta câteva rase de pisici de culoare albă, e bine să cunoști acest adevăr trist ce are în vedere posibilitatea existenței surzeniei la animalele cu blană albă, pisicile intrând și ele în această categorie. Așadar, există o legătură între pisicile albe cu ochi albaștri și surzenia genetică, asta neînsemnând, însă, că toate pisicile de acest fel sunt afectate.

Cu toate acestea, dacă, dintr-un motiv sau altul, adopți o pisică de acest fel, ajut-o să ducă o viață fericită, protejând-o și ajutând-o să se folosească de semnalele vizuale și de vibrații pentru a comunica.

Pisicile albe nu sunt albinoase

albino cat
Foto: Canva Photos

Un alt lucru de știut este că pisicile albe nu sunt albinoase. Ele au o genă pentru blana de culoare albă, în vreme ce albinoasele au o afecțiune genetică, una care are ca rezultat lipsa de pigment în piele, blană și ochi.

Cel mai simplu mijloc de a depista o pisică albinoasă este să te uițila ochii ei. Precum spuneam mai sus, pisicile cu blană albă pot avea ochi de diverse culori, în vreme ce pisicile albinoase au ochii de un albastru foarte pal, roz sau roșu (nu sunt, de fapt, roz sau roșii, dar reflectarea luminii în vasele de sânge din ochi îi fac să pară că au această culoare).

Iată, așadar, câteva dintre cele mai frumoase rase de pisici albe:

Pisica persană

persana alba
Foto: rukawajung

Albul a devenit culoarea asociată cel mai mult cu pisicile persane, deși acestea pot avea numeroase culori și modele de blană. Blana lungă și moale a pisicilor persoane necesită o îngrijire aparte, mai exact ea trebuie pieptănată zilnic pentru a nu se încâlci. În general, persanele sunt pisici dulci, cărora le place să stea în poală și care preferă mediile liniștite și previzibile.

Devon Rex

devon rex alba
Foto: Angela Kotsell

Cu ochii mari și pomeții proeminenți, Devon Rex are, pe undeva, o apariție desprinsă din desenele animate. Are blana scurtă și ondulată, care poate fi albă sau de alte culori. Aceste pisici au tendința de a fi active și jucăușe, iar natura lor prietenoasă le face o companie foarte bună pentru familiile cu copii și alte animale de casă.

Maine Coon

Maine Coon albe
Foto: Pretti

Cunoscute pentru blana lungă și groasă, pisicile din rasa Maine Coon au diverse culori și combinații de modele. În mod normal, ele sunt maronii, însă există și multe exemplare complet albe. Este o rasă prietenoasă și leneșă, care se înțelege bine cu toată lumea, de la copii la străini și alte animale.

Pisica siameză

siameza alba
Foto: pikist.com

Siamezele albe nu prezintă clasicele însemne ale acestei rase – acele „pete” de pe urechi, figură, picioare și coadă. Ca să respectăm adevărul, însă, e bine de știut că toate siamezele se nasc albe, petele respective urmând să apară ceva mai târziu. Pisicile siameze își iubesc familia care le-a adoptat și vor să fie mereu în centrul atenției. Sunt destul de vocale și își atenționează stăpânii deîndată ce au o doleanță.

Pisica siberiană

siberiana alba
Foto: pethelpful.com

Puternice și agile, siberienele au trei straturi de blană densă și prezintă o varietate de culori și modele. Cu toate astea, blănița lor nu necesită o îngrijire specială, fiind de dorit doar o pieptănare de două ori pe săptămână, Cu toate astea, pisicile din rasa siberiană au perioade de năpârlire intensă. Este o rasă aventuroasă, prin urmare, dacă adopți una, așteaptă-te să se cațăre peste tot, să se joace și să exploreze.

British Shorthair

white British Shorthair
Foto: StefanoCarocciPhotography

Pisicile din rasa British shorthair au figura rotundă, blana pufoasă și groasă, și sunt extrem de populare printre pisicari. Sunt de diverse culori, cea albă fiind una dintre cele comune. Grosimea blănii necesită o îngrijire permanentă iar din punct de vedere comportamental, aceste pisici sunt rezervate, cuminți și foarte afectuoase, ceea ce le transformă în companioane perfecte.

Ragdoll

ragdoll alba
Foto: bee32

Aceste pisici de talie medie au blana de lungime medie, mătăsoasă, și au, de regulă, culori deschise, cu nuanțe din zona albă, gri și crem. Pisicile ragdoll sunt afectuoase, deștepte și jucăușe, le place să fie alintate în poală și să lenevească în pat. De altfel, numele lor (ragdoll = păpușă de cârpă) provine de la modul adorabil în care se cuibăresc în brațele tale.

Citește și: Cele mai inteligente rase de pisici

Related posts

Cum să te comporți cu o pisică agresivă

PisiCutzu

Cum să înțelegi modul în care comunică pisica ta

eddie

Cum să faci să conviețuiască în bună pace câinele cu pisica

PisiCutzu

Leave a Comment