Pisicutzu
Cutzu Lifestyle Cutzu

Cum să elimini mirosul neplăcut al câinelui

Câinii nu sunt conștienți de mirosul pe care-l lasă în urma lor și nici de cel cu care impregnează locuința. Uneori, nici oamenii nu sunt conștienți, lucru care îi pune în situații neplăcute în ochii celor care le trec pragul. De aceea, posesorii de câini trebuie să aibă continuu în vedere înlăturarea mirosurilor neplăcute cauzate de prezența prietenilor necuvântători. Iată 7 moduri în care să elimini mirosul neplăcut al câinelui:

Fă curat în mod constant

aspirator robot retreiver
Foto: Canva Photos

Locuințele multor posesori de câini degajă un miros puternic și specific. Acest lucru se întâmplă deoarece mirosul pătrunde adânc în covoare și mobilă, de unde ulterior e mai greu de înlăturat. Chiar dacă nu lăsăm câinele să aibă contact cu anumite obiecte din casă, labele, saliva și părul lui interferează inevitabil cu acestea.

Începe prin curățarea covoarelor și a mobilei și aspirarea acestora, înainte de a le spăla cu șampon și a utiliza deodorante speciale pentru îndepărtarea mirosurilor. Înainte de a face o aspirare uscată, se recomandă îndepărtarea cuverturilor, a  fețelor de pernă, a lenjeriilor etc. Aspiră în toate colțurile casei pentru a scăpa de tot părul ce întreține mirosul. Iar după ce ai aspirat, folosește un curățător cu aburi pentru covoare.

Aspiratorul este primul pas, și cel mai important, pentru îndepărtarea mirosului de câine din locuință. Ca posesor de câine, sugestia este să aspiri mai mult de o dată pe săptămână, desigur în funcție și de numărul animalelor, de cât de mult păr lasă și de cât de neplăcut miroase în locuință.

Praful de copt face minuni

praf de copt
Foto: Canva Photos

Curățenia generală, ce implică aspirarea, e consumatoare de timp și generatoare de efort. Între aceste momente, însă, poți face câțiva pași importanți pentru înlăturarea mirosului folosind praful de copt.

După ce ai pus la loc lenjeria și covoarele, pulverizează peste ele praf de copt. De asemenea, poți pulveriza praf de copt pe canapea și pe sub perne.

Praful de copt îndepărtează mirosurile puternice generate de câini, absorbindu-le în mod natural și fără alte efecte adiacente. Dacă vrei ca după ce pulverizezi praful de copt să rămână un miros plăcut, adaugă uleiuri esențiale în pulverizator.

În cazul în care câinele doarme în dormitor, pulverizează praful de copt în special în zona în care-și petrece cel mai mult timpul. O altă modalitate de utilizare a prafului de copt este să deschizi un pliculeț și să-l lași în zona în care doarme câinele.

Folosește un purificator de aer

purificator aer
Foto: productdork.com

Utilizarea unui purificator de aer pentru înlăturarea mirosului de câine poate avea un impact major asupra aerului din locuință. Iar recomandarea este să alegi un purificator care are un filtru HEPA.

Filtrele HEPA captează 99,97% dintre particulele poluante, incluzându-le aici pe cele provenite de la animale și părul acestora de dimensiuni reduse, de până la 0,3 microni. Rezultatul este că aerul din încăpere nu va mai conține atât de mult păr de câine, calitatea lui se va îmbunătăți și, automat, în casă nu va mai mirosi urât. În plus, purificatorul de aer vine întotdeauna cu un filtru de carbon, care captează particulele poluante, ce cauzează mirosurile neplăcute. Combinația dintre un filtru HEPA și un filtru activ de carbon, e cea mai bună soluție, atunci când vorbim despre purificatoarele de aer.

Spală câinele pe dinți

caine periat pe dinti

Posesorii de câini știu că animalele lor au o respirație urât mirositoare. Mirosurile provocate de respirația lor se răspândesc în întreaga locuință atunci când prietenii noștri se ling sau gâfâie sau pur și simplu respiră.

E foarte recomandabil să speli cu regularitate dinții câinelui, asigurându-i o igienă orală mai bună. Poți face uz și de micile bunătăți atât de agreate de patrupezi, care ajută la împrospătarea respirației și împiedică mirosurile neplăcute ale gurii să se răspândească în cameră.

Usucă blana câinelui

caine baie
Foto: NomadSoul1

După ce-i faci baie, asigură-te că l-ai uscat cum se cuvine. Altfel, riscul răspândirii mirosului devine și mai mare. Câinii cu blana udă adună mai multe bacterii decât cei uscați. Folosește un prosop pentru a-l usca pe blănos înainte ca acesta să înceapă să se scuture. Pentru câinii cu păr lung, se poate utiliza și un uscător de păr.

Spală pătuțul câinelui

caine in pat
Foto: dogmessenger.com

Culcușurile câinilor sunt locurile care emană cele mai puternice mirosuri deoarece acestea sunt locurile în care ei petrec cel mai mult timp. În timp ce dorm, pătuțurile lor se impregnează cu miros, păr, urină, salivă și murdărie de pe labe. De aceea, e absolut necesară curățarea cu regularitate a culcușului, mai ales că majoritatea lor sunt făcute din materiale care se spală cu ușurință la mașină.

În plus, dacă există pete pe materialul culcușului, folosește o soluție de înlăturare a petelor după ce-l speli la mașină.

În concluzie, igiena locuinței și igiena câinelui merg mână în mână. Fii cu ele la zi și mirosul de patruped din casă nu va deveni deranjant pentru nimeni.

Citește și: 5 mâncăruri pentru oameni care sunt bune și pentru câini

Related posts

Cum să găsești dresorul potrivit pentru câinele tău

PisiCutzu

10 lucruri pe care trebuie să le știe câinele tău înainte să împlinească un an

PisiCutzu

De ce-și înclină câinele capul când te privește?

PisiCutzu

Leave a Comment